17 September 2014

A day after

#np Goodbye Romance (a Korean track, macam biasa)


It was where the end became the start of everything else.

Aku yang baru 2 bulan, plus the fact that I'm a part-timer, pun dah sedih parting with new cliques and supervisors.. apatahlagi yang dah 7, 10 tahun berkhidmat kat situ?

What I miss most is how I handle the cash register, packing up items into plastic bags, how fast my hands work, that feeling with a speed than can finish up 3 customers in couple of minutes (mungkin perasaan saja?) but it feels great, awesome, SUPERIOR. I feel POWERFUL.

Scan, scan, scan, bungkus, scan, scan, scan, lempar masuk plastik, scan, scan, lempar plastik. Subtotal. Ambik duit, poof! drawer open. Susun-susun duit, pastu shuu shuu shuu ambik baki, ce king ce king kutip syiling, "baki bla bla terima kasih" laju gila kan kau ada?

KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH

Cash register je pun.



I miss hanging out with the guys during break time.

Gelak macam sial je, hilang ayu semua sampai gelak ketuk-ketuk meja sebab tak larat dah nak naikkan volume suara sebab seriously kelakar nak mampus. Every time that happened, aku terfikir satu benda je "ada gak aku terajang budak ni kang"

Nature aku memang cenderung jadi agresif bila terhibur.



Pernah satu hari, few days before resigning, ada bercerita dengan kak Lindah, akak sekuriti yang selalu jaga tingkat 1, about my family.. and all..

Dia kata...

"tapi kau nampak happy je"


Sial. Tengah dengar lagu sedih pulak, rindu la gila kakakakaka!!!!



Kerana ada insan-insan yang buat aku gelak lah, aku boleh happy. Terima kasih ler Fathin, aku gelak macam sial selalunya sebab kau la celaka, haha.


Hmm dah tak nak mencarut sangat dah. Nanti takda orang nak. Tapi typing in carutan rasanya mcm takda masalah? KAH KAH KAH BAI



**update blog sebab... saja. haha. nak bagitau yang aku sebenarnya baca balik random posts dalam blog ni (vain yang ampun) and to be honest aku jijik gila dengan penggunaan bahasa Inggeris aku. macam ajet-ajet BBNU. nak delete/ hide post sayang, erm. hik. bai

***ini betul-betul bai. okbai