22 December 2012

I'm slightly a pedonoona, maybe


Hi. Do you ever know what pedonoona means to you? Not only you but to all kdrama craze people, what is pedonoona? Pedonoona is when you fall in love (literally) with the male actor who is younger than you, they (kdramas) got a lot younger male actors lately God I'm aging T___T, and I'm a pedonoona (repeated pedonoona like gazillion of times already) pedonoonaaa T___________T


It's Yeo Jin Goo (gasps), Yeo Jin Goo (heart beats fast), Yeo Jin Goo (kay you can stop now fan-atic)



I first saw him in the latest Missing You drama (yes I've been always anticipating it every week and in the first few episodes I cried like a complete idiot)




His smiles, simply said, is so gorgeous. Looking at him somehow reminds me of Lee Min Ki, my favourite actor on earth (after Yoochun) yes you can scream now AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wha-, are you not screaming along? Kay never mind I don't mind liking LMK alone gahahahahahaha XD


NOW let's get back to YJG. I came across a video on Youtube and overly fangirling over this couple (YJG + Kim So Hyun), I fell in love cuz they're so cute and I don't like him with Kim Yoojung HA HA HA HA





The background song is really good.



Recap:

  • Yeo Jin Goo + Kim Yoo Jung couple is from The Moon That Embraces The Sun
  • Pedonoona is like, pedo-noona = pedophile, pedo-phile. Got that now? I'm done. Are you done? I'm a pedonoona. Are you a pedonoona? *pandang Ain. Hahahaha



20 December 2012

Final pertama: Thailand vs Singapura Piala AFF Suzuki

Assalamualaikum selamat pagi.


Sebelum sesi kritik blog bermula sebentar ingin saya ulaskan sedikit tentang perlawanan akhir (pertama) antara Singapura dengan Thailand semalam, 19 Disember 2012. (Cewah saya sangat.)






Singapura menang selesa dengan mengambil manfaat peluang beraksi di padang sendiri, dengan gol 3-1 ke atas Thailand. Sabtu ini, 22 Disember akan menyaksikan Thailand dan Singapura berentap buat kali kedua di padang Bangkok.


Semoga pasukan yang 'baik-baik' je yang menang kbai.


19 December 2012

When someone speaks

Via Wardina Safiyyah's facebook page.


When the foolish one speaks, do not reply to him, for the better response (to him) is silence, and if you speak to him you have aided him, and if you left him (with no reply) in extreme sadness he dies.


- Imam Syafie. 




15 December 2012

Cats hysteria!

Hi guys, here's quite a short update.



I'm currently working on a presentation about cats but I'm still in process for finding articles articles articles lol you can see how important it is that I typed it in four times but instead of finishing my work now I am here typing for another absurd blog post gahahaha keep reading!


I fell more in love with cats as I googled them up oh there are loads and loads of sites (!) providing full information on cats, their breeds, how to choose the right one, how to take a good care of them and the list goes on bla bla bla


I used to love cute fluffy whitey cats like Siberian cats or Munchkin breed cuz as I mention very just now now, they are so cute! Cute cute cute cute! Omaigad I repeated words again


But nao I guess the whole perspective is different! Changing! Now I want cats for fun, for total affection, for clever smart response, for friends! So here it is, Savannah cat! Yay! I want to pet a Savannah cat! I want! It is one of the unusual breed of cats exists! I want!


Lol so many exclamation marks already now come play video and drool with me *not drooling for eating, drooling for wanna cuddle with one, aigoo!





Savannah cats are almost similar to dogs, the have bodily figure (does that makes sense?) except the fact that they have this leopard-like prints on the fur quite impressive and first thing I though of is "they are tigers", but noo they are cats ahahaha !!! so cute yet so agggrrrrrr!







Hysterical screaming overjoy for just looking at the paw
AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!


Auww he's flirting!
 *slap my own face* 

 How can you not fall in love with them??!!



One day I am so gonna have one agrrrrrrrrr



14 December 2012

Thailand mara ke final Piala AFF Suzuki

Nampaknya bolehla rebut balik piala yang sebelum ni dorang pernah pegang sampai 3 kali berturut-turut (menurut sumber, aku taktau pun sebenarnya) LOL


Jom bagi ludah sikitttt... haktuihhh.


Malam tadi Malaysia yang tak cukup pemain melawan Thailand (dan pengadil) selepas Fadhli Shas dilayangkan kad merah dan terpaksa keluar padang. Akhir cerita Thailand 2 Malaysia 0 malas nak buat bulleted infos mcm kat entry sukan yang ini so... apa apa ajelahhhhh


Pengadil masa game ni sungguh tidak budiman ya sahabat-sahabat, dan mempunyai rekod yang tidak berapa molek kerana suka buang pemain dari padang SESUKA HATI


Add caption





Lee Min Hu
Gambar kecik dahla tak kuasa aku nak tayang muka kau bosar bosar


Sumpahan apetah tetiba dia jadi referee pulak untuk game Malaysia-Thailand malam tadi cinabeng betul. Kalau inilah dikatakan pengadil terbaik dari Korea, apatah lagi pengadil-pengadil lain dari Korea? Lu pikir-pikir lah sendiri.. Eh lari tajuk pulak aku nak cakap pasal Thailand menang tetiba terpacul amarah kat ahjussi ni pulak.


Lee Min Hu, HAI :)  Malaysian all together sedang mendoakan kelingkupan kau dalam bidang bola sepak. HAHA


*ya aku tak tengok bola pun aku tetap emo, haha sekian terima kasih

13 December 2012

Layanan buruk terhadap pemain Malaysia di Thailand

Ni tengok apa jenis padang yang dia sedekah kat Malaysia ni, sakit hati je tengok, orang bagi susu tapi tuba dibalasnya, lembu pun kalau dibagi rumput dia pun dia balas dengan susu, orang Thailand? Dibagi layanan molek padang cantik dia bagi kita padang penuh lopak serupa macam bendang.



Sumber: mynewshub


“Saya amat kecewa dengan padang latihan disediakan. Ketika Thailand datang ke Kuala Lumpur pada aksi pertama separuh akhir, kami beri layanan baik dengan menyediakan anggota polis dan stadium latihan tertutup tapi di sini mereka beri padang sawah kepada kita.
“Tindakan mereka langsung tiada semangat kesukanan, ini hanya merugikan masa latihan skuad kebangsaan di sini,” kata Datuk K Rajagobal.

 Sumber: Harian Metro Online



Sumber: Harian Metro online


Kesian dorang tak pasal-pasal, dahla tak ada bilik persalinan, dorang ni kena salin baju kat bangku penonton. Ingat lagi kisah lembu dengan susunya di atas? Banding dengan Thailand, perangai lagi buruk dari lembu nampaknya LOL semoga kalah la ya Thailand malam ini ^__^


Go go Harimau Malaya!!! Go go!!!!! (walaupun aku tak tengok) Sekian terima kasih...
  

12 December 2012

Makanan Korea dengan tekak Melayu aku

..dan tekak Jepun milik Anis.


Halo assalamualaikum ebelibadi.


Saya pemberita anda malam ini melaporkan dari bilik tingkat 4, Kolej Kediaman Pertama, UM. Tumpang bilik Anis wuhuuuu! Membersihkan kecelaruan anda saya bukan student UM ya, saya student Kebanggaan.


Yang paham tu paham lah yang tak paham sila jangan sedih lolol


Siang tadi jumpa Anis jalan-jalan di Midvalley (memang obvious lah ini post minggu lepas punya harini baru nak publishhhhh -..-)


Nama restoran tu Dubu Dubu, baru lagi kot tapi dah ramai kot yang pegi try dah, so aku takde niat lah nak buat review ke hape sebab masa makan tu memang tak hingat doniaaa lapor giloss lepastu makan habis setengah mangkuk tak hingat doniaa lagi sekali sebab rasa muak nak mampos... Kan dah tercarut. Sori.



Dubu Dubu bukan Budu Budu



Aku pesan Toppokki Soondubu Jigae, Anis pesan Beef Soondubu Jigae. Aku punya toppokki dia sama lah macam ddeokboki, memang benda yang sama la tapi nama je lain macam kuih pelita dengan kuih perahu la k nampok no nipunye nama reka sendiri


Toppokki = rice cake = kuih beras. Teksturnya kenyal-kenyal dan rasanya hampir tak ada rasa. Hahaha betul weh aku tak tipu, tapi sedap sebab kenyal. Kiu kiu kiu kiu *bunyi kunyah*



Ini gambar cilok blog orang aje, credit: neena



Yang Anis punya aku tak sanggup nak ingat hang tau dak, sadis gila. Aku rasa sikit dia punya tu pun sebenarnya cover feeling nak muntah, hanyiaqqqq tak hingat!


Mula-mula aku macam enjoy jugak makan soondubu ni sebab aku suka nasinya, lembut, pastu rasa naturally wangi sebab ada bijan, and aku layan jugak kimchi sebab ada rasa masam masin pahit kelat pastu lama-lama.... hmm... fill in the blank. Tak kena ah dengan selera kitorang. Lama-lama lepastu aku rasa nak muntah sebab banyak sangat tofu =.=


I mean like, banyak sangat tofu, which is, BANYAK SANGAT SANGAT.



How to enjoy your Soondubu

Dubu Dubu



Enjoy lah sana, pasni kalau aku datang Dubu Dubu lagi maybe aku ambik Toppokki Cheese dia je, mahal pun mahal lah (LOL padahal harga nak lebih kurang je) kbye.


psst. Anis. aku dah enable comment for anonymous, tinggalkan komen kau sekarang! ha ha ha ha

Kad kad kad banyaknya kad!

Assalamualaikum.


*background sound: haa haa haaaaa~* ala-ala cerita Spongebob


Akhirnya selepas beberapa abad dan kurun aku menanti akhirnya muncul jugak lubang hidung Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) depan lubang mata aku (ambek kau lubang lubang geram aku tunggu lelama padahal universiti lain dapat dah berzaman dulu dah) Tapi sekarang alhamdulillah... Lepasni boleh melahap Dubu Dubu dan masa nak bayar bil di kaunter boleh dengan bangganya tunjuk KADS1M ni muahahaha


Lepasni nak cerita pasal Dubu Dubu, sabar eh :p


Sejak duduk UKM ni lah kan, aku dapat rasa lah satu anjakan paradigma yang sangat hebat iaitu paradigma kepala hotak kau semua subjek merudum rasa nak tunjal kepala dengan buku tebal yang aku beli tapi tak ponah aku nak pakai podahhhhh!!!! Okay tarik napas hembus tarik napas hembus and duduk diam.


Bukan anjakan paradigma lah, bukan ke aku dah cerita kat tajuk atas tu? Kad. Semenjak aku masuk unibersiti kebanggaan malaya nih koleksi kad aku makin lama makin banyak, kalau dulu dalam dompet penuh dengan gambar-gambar kartun pooh dan winnie yang buat penyeri ruang kad di dompet atau kad avril lavigne dengan skateboard-nya, sekarang yang kononnya 'kad-kad' tu dah boleh buang masuk tong sampah sebab kali ni aku ada kad yang betul-betul KAD PUNYAA.


Masuk-masuk daftar kolej je dapat kad kampus satu, kad kolej satu, dah dua. Lopah tu bukak akaun Bank Islam dapat lagi kad bank sebijik (bolehla couple dengan kad BSN aku), lopah tu tadi bukak akaun CIMB pulakdah dapat lagi sebijik kad, lopahtu dapat pulak KADS1M tu ha, kat tangan aku ni ada 3 KADS1M sobab mosabab nya aku gatai nak ambikkan untuk Ama dengan Ain, dah semua sekali dah ada 8. Belum campur lagi kad IC aku, kad AVON aku, kad Elianto, kad Watsons, kad lesen L, eh, baru dapat L ka? Ya dah nak dekat dua tahun aku sangkut dekat L puaka Harmony Driving Academy sebab tipu aku kah kah kah k.


Tak campur lagi IC lagi satu, aku ada dua IC. Ada 3 kad bank, ada 3 kad diskaun siswa, ada 2 kad kolej, dan beratuq beberapa kad merepek-repek (nasib baik kad Tesco haritu dah terbuang) peh banyak gila kaaaaaaaaddddddd. *pegang kad dalam susunan kipas sambil berangan pegang kad kredit platinum* keh keh keh


Banyak gila kad woi. Tu je bye.

09 December 2012

My mom & I & my uncle at Kota Kinabalu Sabah when I was 3


Lol so the title so panjang. Tetiba ter-bold *pardon me XD


[too many LOLs alert] 

  
Strolling down the memory lane.. which I can't even remember when, but still it is too sweet to handle ahh~ *tutu dancing*


The sweetness is in the air now I can feel it melting in my mouth lol so what I'm playing OST from Fruits Basket god I'm feeling kinda depressed too with the sad soft voice of the singer .-.


Earlier today my mom got back from shop with something I'd never imagined to even exist. My childhood pictures. Oh seriously I'm not kidding look my two fingers intertwined! X


K forget it. I have too and very and very very and very very very little pictures and photos from my younger days. I don't even have a single photo from my infant years so I was damn excited lol what else, I was about to scan all the pictures and post them up here but I forgot to bring them to college (yeah I'm in college right now gaaa!) T___T


Looking through those pictures, I can't believe neither I imagined that I can be so camera-friendly though with a very little amount of photogenic DNA in me siap boleh ambik gambar angkat kaki sebelah buat peace comel gila lolololol so what is it wrong for praising my ownself, I was a child that time now tell me which child doesn't look cute? HAHAHA slap me if I'm wrong (but get ready to be slapped twice in return! HAHAHA *another round of laughter*) FYI, I re-read this post and realised oh God what is wrong with me .___. K sambung:


Oh cute~~ My nenek's granddaughter is so cute (and background people continue: ..cute during childhood only~) ~ ahaha~~


Dapat gambar kanak-kanak pun boleh jadi gila. Anyway, tomorrow's a big day. Because big starts with a B and blues also starts with B and thank god powerpoint and access presentation don't start with that bloody haunted alphabet, eh, hi B we meet again.


If you can even understand lah cause I don't even make sense lah muahahah bye! 


Sedar khilaf saya.

Dan saya sedar saya tak layak komen di ruangan tersebut.


Saya minta maaf. Sekian terima kasih.

08 December 2012

Been too quiet.

Assalamualaikum everyone!


Omg camtakcaye dah 3 hari blog aku ni jadi senyap...... je. Omg omg omg padan muka aku jugakla sebab taip-taip post lepastu takut nak publish lepastu tangan gatal-gatal save as draft, ambik kau dah 3 hari tak update.


For the past three days, I've compiled up to 10 post drafts bebeh!


Gila penakut tak sudah ler aku ni, bajet perfectionist dan apahal pulakdah kutuk diri sendiri ni????! =.= So here it is  I make it up today through this cakap-makap conteng-conteng, my post on sports.


Aku tak percaya Piala AFF Suzuki tak habis lagi?? God berapa lama lagi doe game tu aku tak larat dah tengok.


Tak boleh blah quote kan kata-kata sendiri tu je sekian terima kasih. HAHAHA

05 December 2012

Kerat sambungan buang masa

Tajuk tu taip ikut suka hati ja aku pun tak tau maksud apa tu tralala


Kerat sambungan tu lepas diingeriskan, melayunya orang panggil cut the connection. Buat pengetahuan kengkawan (yang bukan kawan pun boleh ambik tau jugak kalau nak nyahnyahnyah eh macam tengah seru mak nyah pulak) aku dah deactivate facebook dengan twitter sebab banyak sangat buang masa aku tweet benda bukan-bukan sampai kes tunggu bas nak balik rumah bas datang lambat pun aku nak tweet kejadahnya kan nak bagitau satu dunia maka bertanggungjawablah aku untuk stop gejala hipster ini semua! Ecewah hipster sangat kau


Tapi pada masa yang sama rindu la nak mention-mention gedik-gedik aku. Dorang kedekut kredit nak sms sobss.


Sapa suka vintage kat sini? 







Saja tanya bye!

02 December 2012

5 sebab kenapa kau patut jadi kucing

Sebab menggatal nak balik awal malam ni aku tidur sorang-sorang T__T, pulak mengidam nak tengok Running Man tapi Ain takda tak best (terus Ain kembang kempis kat rumah tu LOL cepatlah balik) :p


Esok kelas pukul 11, ada Lab Test 2: MS Access (which aku masih pening-pening lalat lagi). Academic Communication's mind map for chosen article is yet to be done. Next, kelas Pembangunan Diri sampai pukul 7. Oh pukul 7.









Belum pergi kelas lagi dah rasa penat dah. Monday Blues betul lah






Extra (!)
7. Free from Monday Blues syndrome ~__~


01 December 2012

Timbang berat blog


Ini entri kasar.







Sesaja nak buat koje takda pekdah. Pegi google cara timbang blog, sejak dulu blerbogging memang suka sangat check berat blog, pastu compare dengan blogger-blogger famous lepastu meroyan sebab terbukti blog aku memang berat kah kah kah *perangai budak sekolah sungguh laa


Kalau tengok apa blogger lain cakap, average size sepatutnya antaranya 100 hingga 200 KB sahaja kay. Normally makin besar saiz blog makin lambat dia nak loading, lambat loading tu yang aku malas nak tunggu kalau dah ambik masa 2-3 minit pun tak habis loading lagi memang tekan [X] je jawabnya.


Blog jadi berat kalau segala jenis widget kelip liplap liplap kena sumbat kat sidebar, dengan segala jenis jam gerak-gerak, slideshow gambar *duckface*, kalendar, welcoming note, click here to enter woiiiiiiii apakaaaaaaaah?? Dalam komputer tu takda jam takda kalendar ke macamana


Pasang lagu autoplay pun buat blog berat jugak. Lepastu yang lagi annoying lagu tak boleh nak stop kan memang cilakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak aku tekan [X] lagi sekali.


Duk kutuk-kutuk blog orang ni, korang tahu tak berat blog aku berapa? 384 KB. *dang*


Tapi versi lain pulak cakap, kalau nak tengok blog ni lambat loading tak tengok saiz blog, tapi tengok berapa second untuk load. Macam aku punya, berat 384 KB pun load time dia less than 1 saat (hahah ambik hang ayat rojak gila). Pelik der, ada sesiapa boleh explain?


Aku buang tu, buang ni, kecik tu kecik ni, reduce tu reduce ni so turunla sikit jadi 290 KB. Lepastu compare dengan blog orang lain, 100 KB, 64 KB, 89 KB, setaaaaaaan. Apa lagi yang besar sangat kat blog aku niiiiii


Memang ganggu psikologi betulla. *terma sebenarnya ialah website speed test tool = alat uji kelajuan laman web dah aku taktau kenapa pulak kalau translate blogger Melayu ni ramai guna istilah 'timbang blog'. suka hati lah asalkan bahagia.


Nak jadi saiko macam aku bolehla try timbang blog kat sini, berat blog aku yang terkini 284 KB je. *lempar meja* Kbai


30 November 2012

Bola yang kau sepak-sepak

Aku tengok bola kadang-kadang je, tapi barely once a year lah bahahahah. Match yang paling aku enjoy ialah masa Piala Suzuki yang Khairul Fahmi jadi goalkeeper tu, aku tengok sampai terloncat-loncat excited tengok dia tahan bola. Lepastu pheewit! Terus nama trending kat Twitter, terus famous seantero Malaysia-Indonesia.



Uuuuu~ *human wave*


Tapi aku serabut pasal bola sebab fanatiknya penyokong pasukan tu (sama macam korang fanatik Kpop lah sampai baling-baling barang masa Shout! Awards LOL) campak-campak mercun lah, baling-baling botol lah, pukul-pukul kalau kat rumah dia seorang bapa yang penyayang tetiba kat tempat duduk penyokong jadi gangster tak bertauliah, last-last ada yang mampus kena pijak.


Sorry la nak cakap, tapi kalau meminati dengan cara sederhana kan lebih berhemah dan cantik? Dendam lah macam mana pun, rival lah macam mana pun, persaingan hanya persaingan, bukan persetanan.


Semalam rumet aku baca benda lawak, pasal bola sepak la apa lagi bola yang kau sepak-sepak selain bola sepak kan. K konon tongue twister lah keh keh. Semua ni pasal Piala AFF Suzuki. Tak tau sapa cakap ni,



Indo campur dog jadi indog. Malaysian campur anjing jadi malaysianjing. Oh, sama spesies je rupanya..


Memanglaa. LOL, kita kan serumpun.


Tapi ni bukan tujuan nak bakar sentimen kenegaraan eh, kalau tetiba ada yang nak bangkitkan pasal sentimen-sentimen ni aku bagi penampor sedas sorang sebab tak paham bahasa. Sapa suruh fanatik sangat sampai ter-binatang negara sendiri. Semua pun kerana bola.


Bola yang kau sepak-sepak tu..


Sekor spesies Inggeris sekor spesies Melayu. Sorry ruangan komen ditutup, kah kah kah


28 November 2012

Kerana lelaki yang berlari

Aku rasa macam jatuh cinta.


[HUGE ALERT OF EXTREME FAN-GIRLING!]


Sejak beberapa hari ni aku angau semacam asyik tengok Korean variety show je, kalau tak Korean variety show aku nak tengok Korean gag concert, singing battle ke apa ke. Aku tak tau kenapa. Semua nak Korea. Titik. Mungkin aku bosan sangat. Titik. Mungkin aku nak lepas tension dari exam aku yang prestasi macam huewkk. Titik.


Sekarang tengah angau. Nama dia Park Tae Hwan. Gedik gila nak angau kat mamat Korea, ya, sila muntah sekarang hahahaha


Dia seorang international swimmer, and of course untuk Korea lah takkan untuk aku pulak keh keh keh. During 2008 he won a gold medal for 400 meter freestyle and a silver for 200 meter freestyle in Summer Olympics. It was the first gold medal for Asian and he was also the first Korean to receive gold medal in swimming event.


I guess that's the very reason why Korean call him The Prince of Sea, or not, The Marine Boy. I prefer both, the nicknames are just too cute as cute as his smile is, too cute to handle jaebal! >.<






Okay berbahasa ibunda balik. Siap ada lagu khas lagi untuk Park Tae Hwan ni tau sangat tak boleh belah mungkin sebab bangga sangat kot, takpe aku bangga gak nak nyanyi, the song's quite good ah (amboi grammar) So here it is, tekan play untuk play (takkan tekan hidung pulak untuk play haha)


Marine Boy - Kim Soo Hyun



In 2012 he participated in London Olympics but accused for a false start and got disqualified after winning the 400 meter freestyle in the heat opening. The statement then reinstated but it affected his chance to win another gold medal and defend his title during Beijing Olympics 2008. I guess that was just another trick to bring Taehwan down since he got so much potential to win for gold.










Anyway he won silver medal. Okay lah tu. Licik dan tidak guna betei orang yang tuduh false start tu *geram* *lepastu gelak* *sebab tengok gambar dia comel* *lepastu korang mual lepastu tekan [X]* Silakan silakan :p


And there's his unique trademark, wearing headphone. Sebelum start competition dia akan keluar dari tempat 'persembunyian' atlet tu dengan pakai headphone, haha cool~







Argh sekarang ni memang tengah suka gila dengan dia ni, but Ama said, "I know this won't last long, Izzah" haha we'll see Ama, we'll see :p


Then some pictures, and pictures.., and pictures..










Kamon tak boleh nak comel lagi ke kahkahkahkah XD


Tapi setiap pemula adalah puncanya kan, aku jadi bengong sebab tengok episod 109 dan 110. Dan setiap permulaan pasti akan ada pengakhirannya, haaa tunggu masa je hahahahaha


So far marilah ber-melting-melting secara berjemaah dulu dengan aku.




Lihatlah senyumannya. Ini semua gara-gara kau, Running Man.
(Running Man = Lelaki yang berlari)



K dah habis, bye.




*post ini di bawah label sukan, annoying tak? boleh la sebab dia kan swimmer, and swimming kan one of sports event in Olympics kah kah kah


25 November 2012

Ayam bengang

Tergelak tengok muka ayam ni, dan reaksi makcik tu.






Tengok apa yang ayam ni marah sangat?

20 November 2012

I survived, but

Ecewah survive sangat katanya.



Picture credited to: khrabeesh




Kisahnya begini, aku walaupun rumah dekat dengan kolej, cuti pun tak berapa lama hanya dua tiga hari saja, memang aku rajin sangat balik. Rajin sangat malah nak suruh siapkan tutorial untuk kejar 4 flat pun tak pernah serajin ini. (Harapan sangat). Penghasilannya, barang keraplah tertinggal...


Tapi kalau setakat sepit baju seketul dua tertinggal tak menjadi masalah, yang agak bermasalahnya ialah...


18 November 2012

Grammar goofs ! ..that make you look silly.

Hi everyone! It is a really sunny Sunday today, I'm sweating. Huhuh. Here's an interesting infographic I found on the net, I'm sharing it here and wish we could all learn something from it.


Oh My English! ^_^




Source: akustressgiler


I bet 70% of you readers won't even finish reading it, say yes? :P

12 November 2012

Jackal Is Coming! ..the trailer

Album Urban Zakapa [02] dah release rupanya Oktober 31 haritu, balik ni barulah terkedek nak sedut sedut haaaih begitulah hakikatnya kalau tak duduk rumah, rasa macam internet semua terbatas ~__~


Anyway, Jackal Is Coming! Tengok trailer pun rasa dah kelakar gila cite ni, bahahaha! (tiba-tiba tergelak sendiri) muka Song Jihyo la dalam movie ni tak boleh blah dengan rambut dia dengan mimik muka dia aku rasa macam nak gelak guling guling geli hati muahahahaha


Ada Kim Jaejoong sekali, the every Kpoper's favorite (ecewah kununnya). Movie ni dikhabarkan akan release pada November 15, 2012. Tak sabar! :D


Jom tengok trailer *wink wink wink wink wink wink wink wink oke dah cukup*




Credit: topstarnews


Mungkin selepas publish post ini aku akan dilabel sebagai Kpoper, well I beg to differ bro, aku layan semua okay. Not only Kpop Jpop Mpop Npop Tpop Lolipop, I'm an Anypop. Heheheheh

10 November 2012

NAK KAHWIN !

Nak kahwin dengan orang Kelantan! Bolehla pegi jauh sikit masa kenduri ke masa majlis ke masa nak balik raya ke. Lepastu boleh rasa makanan dia yang ala manis-manis dan air tangan orang Kelantan yang sedap-sedap tu.. Dengar cerita orang Kelantan masak sedap dan orangnya pun hengsem dan cantik cantik.


Tapi bukan aku la yang nak kahwin, sepupu aku. Kah kah kah *trollface*


Majlis kahwinnya kat Kelantan, so yeeehaaaa! Merasa lah travel jauh sikit dari rumah takdela asyik ulang alik ulang alik Bangi ke rumah je =__=




ALHAMDULILLAH WE'RE GETTING MARRIED!
kata kartun di atas (semestinya bukan kata aku lah).



Sedang anda membaca post ini, mungkin aku sudah pun dalam perjalanan yang memakan masa satu jam itu. Pergi dengan nenek. Yang lain-lain mungkin perjalanan 10 jam or 12 jam sebab kitorang berdua je pegi by flight muwahaha! Jadi..... ucapan aku di tengahari yang mulia ini ialah...







KOTA BHARU
I'M COMING :D


Bajet macam jauh gila, pui!


09 November 2012

Taylor Swift's new album: RED (2012)

Hi, so yeah the title says it all.


Just finished downloading her new album - deluxe edition (illegally from the site of who the hell cares I don't remember), and oh I like her. It was released on October 22, phewh, in my storage I had like all her albums (and of course, downloaded illegally), there are all six, you name it.


But I'm neutral, not a big fan, and definitely not an anti.






The album cover and her red lips 


Now playing and still listening, already halfway through the playlist. So far it is a hm hmm okay just nice, mostly are slow-paced songs but I'll recommend you Come Back Be Here.


That's all from me now, bye! :)

08 November 2012

[HELP] Malware detected in my blog, what should I do :'O

I was checking out new comments on my site and I was stopped at this:




Boleh klik gambar untuk tengok lebih jelas apa Google cakap pasal blog aku.
Something's not right here aarggh menyampah!



Ugh come on I have just started blogging in less than 3 months and now my blog is infected by malware link? C'mon this is no fun, seriously!


Ada sesiapa tahu macam mana nak setelkan masalah ni? Nak mintak tolong tetiba sedar diri jadi melayu balik. Haish, rasa down nak blogging kalau macam ni.


Takda sape nak tolong ke? Sedihnya :"(

Balik cuti midsem :D

Assalamualaikum semua, minggu depan aku cuti midsem selama seminggu. But since hari Jumaat aku takde kelas so lepas habis kelas japgi terus balik hola hola hola hola *menari-nari pusing satu bilik*


Balik kali ini tak banyak beg kot nak bawak, tak ada lagi idea gila seperti cuti raya haji haritu nak bawak balik printer lah, buku dua tiga ikat, dan pelbagai lagi aneka barang apeke takde keje sangat nak angkut satu bilik balik naik komuter.  Naik komuter tau bukan naik lori -.- (Tapi kalau ada orang yang datang ambik mungkin aku akan angkut printer tu sekali dengan semua isi almari mungkin mhahaha)





Bye, aku excited gila nak balik :D

07 November 2012

In friendship, there'll always be two worlds collide





Demi Lovato - Two Worlds Collide lyrics

She was given the world
So much that she couldn't see
And she needed someone
To show her who she could be

And she tried to survive
Wearing her heart on her sleeve
But I needed you to believe

You had your dreams, I had mine
You had your fears, I was fine
It showed me what I couldn't find
When two different worlds collide
La da-da da-da!

She was scared of it all
Watching from far away
And she was given a role
Never knew just when to play

And she tried to survive
Living her life on her own
Always afraid of the throne
But you've given me strength to find hope!
You had your dreams, I had mine
You had your fears, I was fine
It showed me what I couldn't find
When two different worlds collide

She was scared, unprepared
And lost in the dark, falling apart
I can survive with you by my side
We're gonna be alright
(We're gonna be alright)
This is what happens when two worlds collide

You had your dreams, I had mine
You had your fears, I was fine
It showed me what I couldn't find
When two different worlds collide
La da-da da-da!

You had your dreams, I had mine
(You had your dreams, I had mine)
You had your fears, I was fine
It showed me what I couldn't find
When two different worlds collide
When two different worlds collide




Lyrics credited to lyricsmode.com


[Acute rojak sentences alert!]


Lagu ini mem-potray-kan kisah persahabatan, tells us that tak semestinya persahabatan kena saling sentiasa agree antara masing-masing, friends do support each other but not until one do the wrong thing. Sahabat juga bertelingkah, they made arguments tapi pertelingkahan itu memberi pengajaran, because people naturally learn from mistakes and from the differences they had.


Pendek cerita semua orang perlukan kawan or sahabat kan? Even masa kat sekolah dulu nak pergi tandas pun kena berteman, LOL


So here's my favourite line:

You had your dreams I had mine
You had your fears I was fine

 Eh lain macam je hahaha

Music label :)

[Entry updated and adjusted. Click here]


Menguap, mengantuk.. Sebab esok kelas pagi tapi aku masih tercongok depan laptop untuk taip seberapa banyak draf untuk publish dalam blog ni, persediaan awal takut kena maki huhuhu. Entri ni sebenarnya aku taip selepas habis aku taip entri untuk post selepas entri ni hah pening tak? Nanti korang paham lah. 





Anyway, ada label baru, nun kat atas tu, posted by Nurul Izzah Razaman on the unspoken words. Kemahen kau. Apa yang unspoken word nya?


Pernah tak korang rasa satu feeling tu, sama ada rasa sedih atau gembira, gaul rata dengan duka dan lara (muntah sebaldi), tapi korang tak tau nak describe macam mana perasaan tu kat orang lain. Kiranya nak luahkan perasaan nak kurangkan serabut kat best friend sendiri tapi jadi macam bertambah serabut sebab sendiri pun tak paham entah rasa apa entah kan. (Selalu aku la tu, HAHAHA)


Tapi bila dengar certain lagu, terus dapat tangkap mood tu. Yes, ni aku dah serabut taktau nak describe acano, tapi simply said lah kan macam ni, the undescribable itu ter-describe melalui lagu. Ewah description.


Since aku ada banyak gila lagu favourite, aku nak share dengan korang. Ittew memang suka berkongsi minat ittew ha ha ha ha.


Berjumpa lagi di entri seterusnya! *wink*

06 November 2012

.




by Simple Plan.


Tapi ini lagu AdaMu dari Najwa Latif.



Kenapa? Suka hati lah :P

05 November 2012

Funny football celebration

Assalamualaikum everyone, hi.


Tak nak cakap panjang sebab kat blog ni tak boleh nak bercakap k lawak bodoh jangan gelak lalalala dah jom tengok video ni sumpah kelakar sangat tau *drum rolls*






Inilah dia entri untuk tema sukan aku simple je kan takde review pasal sports match ke apa ke haku memang tak tahu hape pasal sukan hoi HA HA HA


They are soccer team from Iceland called the Stjarnan FC (source: youtube). How creative, but warn your child not to copy this at home. Lagi-lagi yang stail flush mangkuk jamban tu


Buahahaha

04 November 2012

Buruk

Bak kata pepatah, ku sangka permata rupanya kaca, seperti kaca terhempas ke batu, ku sangka batu rupanya berlian. Tetiba


Tak ada kaitan.


Aku ni ada satu perangai kurang molek iaitu cepat bosan. Masa mula-mula aku suka kat something (atau someone), aku akan gila-gila infatuated dengan something (atau someone) itu. Sebagai contoh, Kim Myungsoo dari INFINITE atau stage name L.


Aku mula kenal dia dari satu online fanfiction (yang sangat best) dan aku cuma kenal nama. Dari situ aku google nama dia dan tengok, waaah, memang taste aku do, mata sepet, senyum comel, kening ori (eh?) muka typical Asian hehehe





Hai *grin*



Eh eh malu I.




Oh comel gila aku kat atas tu.


Lepastu lama lah aku melekat kat fanfiction tu, suka search nama L kat Youtube lepastu download lepastu gelak lepastu melting melting jap then tah bila, aku start bosan bye bye L bye bye aku dah bosan dengan kau bye jangan cari aku lagi HAHA


Lepastu terpikir jadahnya aku ambik L jadi contoh =.=


Lepastu aku suka warna putih. Aku suka something yang simple, dan minimal. Since less is more, less is pretty, and me is clumsy eh shadap you.


Sekarang ni alkisahnya aku dah start bosan tengok blog sendiri, aku rasa yang blog aku ni buruk... Ughh T____T







02 November 2012

Mood head swing






EXAM.

Tarikh: 3 November 2012
Subjek: Mikroekonomi

Progress: Langsung tak jalan.








01 November 2012

Bikin tak bikin

Jangan salah baca jadi bikini pulak.


Assalamualaikum. Malam ni aku emo sikit, bukan emo yang ringan tangan nak baling periuk lempar-lempar meja tu, ini emo yang asyik menitis air mata dek tersentuh dan terkesan di hati. Ewah kau.



Ingat tak entri ini? Bak kata anak muda sekarang, yok yok ooo je kau.. Sekali betul. Hidup aku rasa macam tak jalan ah takde laptop, walaupun berpuluh kali mak aku cakap tak payah pakai laptop tu pun tak apa dulu mak belajar tak guna pun laptop-laptop ni. K. Aku tak boleh. Kau boleh takde laptop tu hal kau, ni sekarang hal aku. Aku tak boleh.


Lepastu petang tadi dapat je sms dari Puan Wan kelas Academic Communication cancel, terus aku balik kolej, terus naik bas 6Z, terus pegi KTM UKM, terus beli tiket, terus naik tren, terus sampai Sungai Buloh, terus aku duduk tunggu bas, terus aku dapat bas, terus aku sampai Ijok, terus pakcik aku datang ambik, terus aku happy lol lol lol aku dah sampai rumah peluk-peluk cium nenek aku dah alhamdulillah......


Kalau dah terlebih guna satu-satu perkataan tu kadang-kadang aku boleh jadi konpius, apa maksud jadah perkataan ni? Apa maksud terus ni? Wujud ke perkataan terus ni dalam kamus bahasa Melayu ni? Ha? Wujud ke wujud ke?


Kali ni aku nak cakap yang aku cakap tak serupa bikin, kononnya takkan hantar lappy gi repair la takda duit la apa la padahal harini aku balik rumah, terus hantar laptop gi kedai, terus siap, terus dapat, terus guna buat tulis entri ni, terus aku pening yang 'terus' ni sebenarnya wujud ke tak dalam bahasa Melayu?


Menangis aku tengok nenek dengan paman banyak gila berkorban wang dan masa demi aku, lagi-lagi harini tolong hantar gi kedai kat Kuala Selangor, tolong provide repair fee untuk skrin yang retak seribu ni padahal semua jadi atas silap aku sendiri. Rasa sedih dan terharu, sedih sebab kalau nak tambah tolak darab bahagi, banyak sangat yang aku dah susahkan dorang selama ni dah berkorban macam-macam. Kalau aku listkan tak terhabis sampai ke anak cucu. Terharu sebab walaupun aku ni budak nakal ya Rabbi jahat degil bising membebel pemalas melengkor tapi dorang tetap tunjuk kasih sayang tak berbelah bahagi, sedang aku tak mampu lagi nak balas budi walau sekelumit.


Aku tak tahan menangis sebab aku terfikir, kalau lah satu hari nanti, aku ditakdirkan berjaya tapi jadi lupa daratan, kasihannya nenek kasihannya pakcik kasihannya emak, aku tak layak hidup dalam keluarga seindah dan semulia macam ni, I should just go die. Seriously. :'( Aku tak nak. Mintak jauh.


Semoga dapat peluang untuk balas jasa-jasa mereka.

..



Ah, ternangis pulak.

30 October 2012

Taipo

Alkisahnya menaip tugasan,
nama binti menjadi bini.


Nurul Izzah bini Razaman.


=__=


Simpang malaikat empat puluh empat
Sekian sahaja pantun dua kerat.

28 October 2012

Tension and depression.

Sedar yang adalah satu kesilapan aku tak mohon PTPTN since I am quite a failure regarding matters related to goverment('s moneys), i.e. I'm no success for JPA scholarship. Lol this is the third time I mention it here. Siap konon buat i.e. lagi.


So it's a confirm state that I am now fully depended on my mom, and nenek for this whole semester. If muka tak malu, I might have to rely on my uncles too and . . . who knows.


I'm a failure. I just said it. Yes I'm the loser like one of a kind.


Tapi punca sebenar kepada satu lagi entri di bawah label roller coaster ini ialah; laptop aku rosak dalam satu kejadian yang tidak dapat dikawal lagi. A few other things broken and ripped to pieces until one point I realized I really need those stuffs, undoubtedly, but it's too late. When no other financial source (besides families) means no extra money, then no extra money means no repair lah for the laptop.


Eh hai, nak rojak? Kalau rojak tak sedap boleh je tinggal sekarang tak payah habiskan tak payah bayar. Sapa habiskan kena bayar. Eh. Takyah nak eh sangat.


I'm in deep stress and I might consider to find myself a personal psychologist to be my professional confidante. (Mood nak cari psychologist kesan dari tengok movie hindustan Ek Main Aur Ekk Tu sebanyak 5 kali dalam tempoh 48 jam di saluran Astro ABO 952 lol terbagi iklan pulak). Hoho apa lol lol tak kelakar pun tak payah nak lol sangat.


Btw the mood is still on, selamat hari raya qurban. Since laptop dah officially jahanam, tak dapat gua nak post gambar lembu qurban kat rumah gua semalam. Bye.


Tulis entri ni pun aku rasa TENSION GILA WOI. Argh



25 October 2012

First novel attempt of the year, hoho yeahh

The title and the author are all up there :)


Yes. I've been longing to read novels again, gila bapak dah lama aku tak baca novel. Asal baca je tertidur, asal baca je tertidur, dan-dan sampai ke tahun depan satu novel pun tak habis baca.


Harry Potter and The Deathly Hallows sebagai contoh. 15 bulan aku pinjam bendalah tu, bawak ke hulu ke hilir dahla buku kulit keras, mana pernah habis baca. Lepastu masa nak pulang kena denda pulak tu .___.


Eh apasal entri tetiba jadi Melayu nih? Wakaka!




When life throws you a loop, make a bow out of it.
The Tall Pine Polka, chapter 5.


Kepada kawan-kawan semua, especially kelas Aplikasi Komputer set 2 dan kakak mentor, Kak Iema, if you guys do even read me lah, hehe



SELAMAT BERCUTI
DAN SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
U'OLLS :D








24 October 2012

Googled pictures I found all over the web. [Mode: Stupidly HILARIOUS]

Hi. Since I have no idea (yet) of what to talk on sports, so I did some research on something stupid. So yeah..




The results that came out nearly cost me my life for I cried my lungs out bahahah! Are you ready?




























And what's with his hand? Hahaha




=..=











Suddenly I remember this incident that happened to me -.-






Oo yeah!!



Yeah that's what Google does for you when you're feeling down, just type in funny and stupid keywords, voila! Eat the results all up, haha.


That's all for now, bye! :)