08 November 2012

[HELP] Malware detected in my blog, what should I do :'O

I was checking out new comments on my site and I was stopped at this:




Boleh klik gambar untuk tengok lebih jelas apa Google cakap pasal blog aku.
Something's not right here aarggh menyampah!



Ugh come on I have just started blogging in less than 3 months and now my blog is infected by malware link? C'mon this is no fun, seriously!


Ada sesiapa tahu macam mana nak setelkan masalah ni? Nak mintak tolong tetiba sedar diri jadi melayu balik. Haish, rasa down nak blogging kalau macam ni.


Takda sape nak tolong ke? Sedihnya :"(

8 comments:

  1. http://srohana.blogspot.com/2011/10/selesaikan-masalah-malware.html

    ReplyDelete
  2. Terima kasih Mrs Ween Namyeol, saya cuba dulu

    ReplyDelete
  3. yaya pon penah..
    tp blum efct kt cmputer mse tu..
    tp sometimes g blog org len,ade detecd malware tu..
    then dia bg warning utk xtrus msuk dlm lmn web tu..
    so just click 'Go Back' lorhhh...
    hehe

    ReplyDelete
  4. Tak boleh belah dah ada virus. Sumpah lawak.

    ReplyDelete
  5. klau dapat cmni bmakna malware tu related dgn content fohguild.org tu..

    so, klau dia drop comment.. sila delete..
    klau ada pasang widget related dia tu... sila remove..

    ReplyDelete
  6. Try tgok inikelabsukahati.blogspot.com. Blog dia penah ada kes yg sama, dia ada bg tips cara buang virus.. Try cr dlm blognya k..

    ReplyDelete
  7. Terima kasih, semua dah setel. Lepasni giliran saya pulak nak buat post cara nak buang malware di blog - cara saya

    Muahahaha!

    ReplyDelete

Thanks for commenting! :)