20 November 2012

I survived, but

Ecewah survive sangat katanya.



Picture credited to: khrabeesh




Kisahnya begini, aku walaupun rumah dekat dengan kolej, cuti pun tak berapa lama hanya dua tiga hari saja, memang aku rajin sangat balik. Rajin sangat malah nak suruh siapkan tutorial untuk kejar 4 flat pun tak pernah serajin ini. (Harapan sangat). Penghasilannya, barang keraplah tertinggal...


Tapi kalau setakat sepit baju seketul dua tertinggal tak menjadi masalah, yang agak bermasalahnya ialah...





Pertama, aku pernah tertinggal telekung kat rumah. Waktu sedar telekung tak ada tu waktu Asar, atas faktor kewajipan wajib juga aku aplikasikan ilmu yang aku belajar waktu KEMSIS '12 haritu iaitu: solat tak wajib pakai telekung.


Asalkan sempurna menutup aurat.


Jadi aku capai seluar panjang, stokin bersih, dan ku sarungkan cardigan labuh, voila, sepersalinan solat untuk sepanjang minggu itu.






In college, I left the telekung back at home, but I survived.


Picture credited to: gizmodo.com

A sudden portray of such a heroic feeling.



Kedua, cuti midsem seminggu kelmarin, dengan ekstra liat aku bangun kemas barang untuk balik semula ke kolej. Itu pun nenek dah desak dari empat lima hari yang lepas-lepas, kumpul barangnya kemas begnya tapi aku buat pusing saja. Malam sebelum bertolak pulang, baru terkial cari beg packing barang, pusing rumah tengok mana berkenan terus sumbat dalam beg, setengah jam tour satu rumah, beg dah siap!


Mudah saja, kata diriku (yang sungguhla pemalas ini).


Sekali dah sampai bilik, ambik kaaaaaaaauuu! Tertinggal cadar tertinggal sarung bantal tertinggal tuala tertinggal mug apelagi semua nak tertinggal lahhhhhhhhhh!!


Aaaarghhhhhh!!!!!!!!!!!!!


Tidur tak bercadar aku woi! Tak padan dengan resdung, aku tibai saja tilam lapik dengan selimut, kain batik sehelai jadi pengganti selimut. (Which turned out that, jahanam lah tak rupa lapik apa pun bila aku bangun pagi macam takda function sangat je selimut tu LOLOLOL).




But I know I can survive without my precious bedsheets.


Picture credited to: The Digerati Life

Pandang ke hadapan dengan penuh pengharapan.
Sinar gemilang pasti kan menjelma jua oh indahnya



Dengar khabar Jumaat malam karang nak buat kelas Pengantar Pengurusan, which means kau tak boleh balik.



Apa dia, aku tak dengar?



Jumaat malam ni ada kelas ganti Pengantar Pengurusan.




Apa dia sekali lagi, aku tak dengar?





Jumaat malam ni..... ada kelas ganti....





Apa dia sekali lagi?








Jumaat malam nanti ada kelas la pekaaaaaaakkk








Oh...












TIDAAAAAKKKK !!!!!!!






Andwea T____T





3 comments:

  1. wahahaha, kesian kau tumpang kesian..

    ReplyDelete
  2. hahaha..kesiannya awk.. sy pun ada jugak tertinggal brg kdg2.. nasib baik rumah dekat..call my mum, then mak hantarlah.. tp serba slh sbb menyusahkan dia.. hehe

    so moral of the story, kemas brg awl2 ya..hhe

    ReplyDelete
  3. Salam, ini tutorial yang awak minta dulu..maaf lambat buat..cubalah ye. ^__^

    http://flowerbucket92.blogspot.com/2012/11/tutorial-cara-buat-menu-tab-versi-saya.html

    ReplyDelete

Thanks for commenting! :)