28 November 2012

Kerana lelaki yang berlari

Aku rasa macam jatuh cinta.


[HUGE ALERT OF EXTREME FAN-GIRLING!]


Sejak beberapa hari ni aku angau semacam asyik tengok Korean variety show je, kalau tak Korean variety show aku nak tengok Korean gag concert, singing battle ke apa ke. Aku tak tau kenapa. Semua nak Korea. Titik. Mungkin aku bosan sangat. Titik. Mungkin aku nak lepas tension dari exam aku yang prestasi macam huewkk. Titik.


Sekarang tengah angau. Nama dia Park Tae Hwan. Gedik gila nak angau kat mamat Korea, ya, sila muntah sekarang hahahaha


Dia seorang international swimmer, and of course untuk Korea lah takkan untuk aku pulak keh keh keh. During 2008 he won a gold medal for 400 meter freestyle and a silver for 200 meter freestyle in Summer Olympics. It was the first gold medal for Asian and he was also the first Korean to receive gold medal in swimming event.


I guess that's the very reason why Korean call him The Prince of Sea, or not, The Marine Boy. I prefer both, the nicknames are just too cute as cute as his smile is, too cute to handle jaebal! >.<






Okay berbahasa ibunda balik. Siap ada lagu khas lagi untuk Park Tae Hwan ni tau sangat tak boleh belah mungkin sebab bangga sangat kot, takpe aku bangga gak nak nyanyi, the song's quite good ah (amboi grammar) So here it is, tekan play untuk play (takkan tekan hidung pulak untuk play haha)


Marine Boy - Kim Soo Hyun



In 2012 he participated in London Olympics but accused for a false start and got disqualified after winning the 400 meter freestyle in the heat opening. The statement then reinstated but it affected his chance to win another gold medal and defend his title during Beijing Olympics 2008. I guess that was just another trick to bring Taehwan down since he got so much potential to win for gold.










Anyway he won silver medal. Okay lah tu. Licik dan tidak guna betei orang yang tuduh false start tu *geram* *lepastu gelak* *sebab tengok gambar dia comel* *lepastu korang mual lepastu tekan [X]* Silakan silakan :p


And there's his unique trademark, wearing headphone. Sebelum start competition dia akan keluar dari tempat 'persembunyian' atlet tu dengan pakai headphone, haha cool~







Argh sekarang ni memang tengah suka gila dengan dia ni, but Ama said, "I know this won't last long, Izzah" haha we'll see Ama, we'll see :p


Then some pictures, and pictures.., and pictures..










Kamon tak boleh nak comel lagi ke kahkahkahkah XD


Tapi setiap pemula adalah puncanya kan, aku jadi bengong sebab tengok episod 109 dan 110. Dan setiap permulaan pasti akan ada pengakhirannya, haaa tunggu masa je hahahahaha


So far marilah ber-melting-melting secara berjemaah dulu dengan aku.




Lihatlah senyumannya. Ini semua gara-gara kau, Running Man.
(Running Man = Lelaki yang berlari)



K dah habis, bye.




*post ini di bawah label sukan, annoying tak? boleh la sebab dia kan swimmer, and swimming kan one of sports event in Olympics kah kah kah


13 comments:

  1. bolehlaaa,,,wlaupn kau sibuk melting2 time post blog ni...haha

    ReplyDelete
  2. bole la kot..comel la tu..
    hehe

    ReplyDelete
  3. kita sekarang tengah angau dekat Chae Tae Yun , kawan baik Kim Jong Kook and Nichkun hikhik tapi best, balik2 class , stress layan lelaki berlari. tengok gwang soo kene buli hahaha :p

    ReplyDelete
  4. @Yiying:
    Kan? Best gilaa layan waktu tengah stress! Even kepala otak tengah kusut macamana pun, tgk RM mesti nak gelak bosar. Sampai tak buat assignment bak ang~ XD

    ReplyDelete
  5. Dah tengok episod ni.best!hehe
    fira follow sini :)
    jemput follow fira juga ya?

    ReplyDelete
  6. hehehe.. sma la kita pas layan lelaki berlari tu msti layan citer2 korea.. hihihi

    ReplyDelete
  7. I TAG U,DO RESPON PLIS..

    TAG U HERE --->incikapih.blogspot.com/2012/11/pencarian-20-blogger-bertuah-by-yana.html

    THANKS :)

    ReplyDelete
  8. uiksss....comels sungguh. :)

    ReplyDelete
  9. love RM jugak..saya suka Gary..sgt cute n kelakar..hihi :)
    btw, done follow awak.. :D

    ReplyDelete

Thanks for commenting! :)