22 December 2012

I'm slightly a pedonoona, maybe


Hi. Do you ever know what pedonoona means to you? Not only you but to all kdrama craze people, what is pedonoona? Pedonoona is when you fall in love (literally) with the male actor who is younger than you, they (kdramas) got a lot younger male actors lately God I'm aging T___T, and I'm a pedonoona (repeated pedonoona like gazillion of times already) pedonoonaaa T___________T


It's Yeo Jin Goo (gasps), Yeo Jin Goo (heart beats fast), Yeo Jin Goo (kay you can stop now fan-atic)



I first saw him in the latest Missing You drama (yes I've been always anticipating it every week and in the first few episodes I cried like a complete idiot)




His smiles, simply said, is so gorgeous. Looking at him somehow reminds me of Lee Min Ki, my favourite actor on earth (after Yoochun) yes you can scream now AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wha-, are you not screaming along? Kay never mind I don't mind liking LMK alone gahahahahahaha XD


NOW let's get back to YJG. I came across a video on Youtube and overly fangirling over this couple (YJG + Kim So Hyun), I fell in love cuz they're so cute and I don't like him with Kim Yoojung HA HA HA HA





The background song is really good.



Recap:

  • Yeo Jin Goo + Kim Yoo Jung couple is from The Moon That Embraces The Sun
  • Pedonoona is like, pedo-noona = pedophile, pedo-phile. Got that now? I'm done. Are you done? I'm a pedonoona. Are you a pedonoona? *pandang Ain. Hahahaha



20 December 2012

Final pertama: Thailand vs Singapura Piala AFF Suzuki

Assalamualaikum selamat pagi.


Sebelum sesi kritik blog bermula sebentar ingin saya ulaskan sedikit tentang perlawanan akhir (pertama) antara Singapura dengan Thailand semalam, 19 Disember 2012. (Cewah saya sangat.)






Singapura menang selesa dengan mengambil manfaat peluang beraksi di padang sendiri, dengan gol 3-1 ke atas Thailand. Sabtu ini, 22 Disember akan menyaksikan Thailand dan Singapura berentap buat kali kedua di padang Bangkok.


Semoga pasukan yang 'baik-baik' je yang menang kbai.


19 December 2012

When someone speaks

Via Wardina Safiyyah's facebook page.


When the foolish one speaks, do not reply to him, for the better response (to him) is silence, and if you speak to him you have aided him, and if you left him (with no reply) in extreme sadness he dies.


- Imam Syafie. 




15 December 2012

Cats hysteria!

Hi guys, here's quite a short update.



I'm currently working on a presentation about cats but I'm still in process for finding articles articles articles lol you can see how important it is that I typed it in four times but instead of finishing my work now I am here typing for another absurd blog post gahahaha keep reading!


I fell more in love with cats as I googled them up oh there are loads and loads of sites (!) providing full information on cats, their breeds, how to choose the right one, how to take a good care of them and the list goes on bla bla bla


I used to love cute fluffy whitey cats like Siberian cats or Munchkin breed cuz as I mention very just now now, they are so cute! Cute cute cute cute! Omaigad I repeated words again


But nao I guess the whole perspective is different! Changing! Now I want cats for fun, for total affection, for clever smart response, for friends! So here it is, Savannah cat! Yay! I want to pet a Savannah cat! I want! It is one of the unusual breed of cats exists! I want!


Lol so many exclamation marks already now come play video and drool with me *not drooling for eating, drooling for wanna cuddle with one, aigoo!





Savannah cats are almost similar to dogs, the have bodily figure (does that makes sense?) except the fact that they have this leopard-like prints on the fur quite impressive and first thing I though of is "they are tigers", but noo they are cats ahahaha !!! so cute yet so agggrrrrrr!







Hysterical screaming overjoy for just looking at the paw
AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!


Auww he's flirting!
 *slap my own face* 

 How can you not fall in love with them??!!



One day I am so gonna have one agrrrrrrrrr



14 December 2012

Thailand mara ke final Piala AFF Suzuki

Nampaknya bolehla rebut balik piala yang sebelum ni dorang pernah pegang sampai 3 kali berturut-turut (menurut sumber, aku taktau pun sebenarnya) LOL


Jom bagi ludah sikitttt... haktuihhh.


Malam tadi Malaysia yang tak cukup pemain melawan Thailand (dan pengadil) selepas Fadhli Shas dilayangkan kad merah dan terpaksa keluar padang. Akhir cerita Thailand 2 Malaysia 0 malas nak buat bulleted infos mcm kat entry sukan yang ini so... apa apa ajelahhhhh


Pengadil masa game ni sungguh tidak budiman ya sahabat-sahabat, dan mempunyai rekod yang tidak berapa molek kerana suka buang pemain dari padang SESUKA HATI


Add caption





Lee Min Hu
Gambar kecik dahla tak kuasa aku nak tayang muka kau bosar bosar


Sumpahan apetah tetiba dia jadi referee pulak untuk game Malaysia-Thailand malam tadi cinabeng betul. Kalau inilah dikatakan pengadil terbaik dari Korea, apatah lagi pengadil-pengadil lain dari Korea? Lu pikir-pikir lah sendiri.. Eh lari tajuk pulak aku nak cakap pasal Thailand menang tetiba terpacul amarah kat ahjussi ni pulak.


Lee Min Hu, HAI :)  Malaysian all together sedang mendoakan kelingkupan kau dalam bidang bola sepak. HAHA


*ya aku tak tengok bola pun aku tetap emo, haha sekian terima kasih

13 December 2012

Layanan buruk terhadap pemain Malaysia di Thailand

Ni tengok apa jenis padang yang dia sedekah kat Malaysia ni, sakit hati je tengok, orang bagi susu tapi tuba dibalasnya, lembu pun kalau dibagi rumput dia pun dia balas dengan susu, orang Thailand? Dibagi layanan molek padang cantik dia bagi kita padang penuh lopak serupa macam bendang.



Sumber: mynewshub


“Saya amat kecewa dengan padang latihan disediakan. Ketika Thailand datang ke Kuala Lumpur pada aksi pertama separuh akhir, kami beri layanan baik dengan menyediakan anggota polis dan stadium latihan tertutup tapi di sini mereka beri padang sawah kepada kita.
“Tindakan mereka langsung tiada semangat kesukanan, ini hanya merugikan masa latihan skuad kebangsaan di sini,” kata Datuk K Rajagobal.

 Sumber: Harian Metro Online



Sumber: Harian Metro online


Kesian dorang tak pasal-pasal, dahla tak ada bilik persalinan, dorang ni kena salin baju kat bangku penonton. Ingat lagi kisah lembu dengan susunya di atas? Banding dengan Thailand, perangai lagi buruk dari lembu nampaknya LOL semoga kalah la ya Thailand malam ini ^__^


Go go Harimau Malaya!!! Go go!!!!! (walaupun aku tak tengok) Sekian terima kasih...
  

12 December 2012

Makanan Korea dengan tekak Melayu aku

..dan tekak Jepun milik Anis.


Halo assalamualaikum ebelibadi.


Saya pemberita anda malam ini melaporkan dari bilik tingkat 4, Kolej Kediaman Pertama, UM. Tumpang bilik Anis wuhuuuu! Membersihkan kecelaruan anda saya bukan student UM ya, saya student Kebanggaan.


Yang paham tu paham lah yang tak paham sila jangan sedih lolol


Siang tadi jumpa Anis jalan-jalan di Midvalley (memang obvious lah ini post minggu lepas punya harini baru nak publishhhhh -..-)


Nama restoran tu Dubu Dubu, baru lagi kot tapi dah ramai kot yang pegi try dah, so aku takde niat lah nak buat review ke hape sebab masa makan tu memang tak hingat doniaaa lapor giloss lepastu makan habis setengah mangkuk tak hingat doniaa lagi sekali sebab rasa muak nak mampos... Kan dah tercarut. Sori.



Dubu Dubu bukan Budu Budu



Aku pesan Toppokki Soondubu Jigae, Anis pesan Beef Soondubu Jigae. Aku punya toppokki dia sama lah macam ddeokboki, memang benda yang sama la tapi nama je lain macam kuih pelita dengan kuih perahu la k nampok no nipunye nama reka sendiri


Toppokki = rice cake = kuih beras. Teksturnya kenyal-kenyal dan rasanya hampir tak ada rasa. Hahaha betul weh aku tak tipu, tapi sedap sebab kenyal. Kiu kiu kiu kiu *bunyi kunyah*



Ini gambar cilok blog orang aje, credit: neena



Yang Anis punya aku tak sanggup nak ingat hang tau dak, sadis gila. Aku rasa sikit dia punya tu pun sebenarnya cover feeling nak muntah, hanyiaqqqq tak hingat!


Mula-mula aku macam enjoy jugak makan soondubu ni sebab aku suka nasinya, lembut, pastu rasa naturally wangi sebab ada bijan, and aku layan jugak kimchi sebab ada rasa masam masin pahit kelat pastu lama-lama.... hmm... fill in the blank. Tak kena ah dengan selera kitorang. Lama-lama lepastu aku rasa nak muntah sebab banyak sangat tofu =.=


I mean like, banyak sangat tofu, which is, BANYAK SANGAT SANGAT.



How to enjoy your Soondubu

Dubu Dubu



Enjoy lah sana, pasni kalau aku datang Dubu Dubu lagi maybe aku ambik Toppokki Cheese dia je, mahal pun mahal lah (LOL padahal harga nak lebih kurang je) kbye.


psst. Anis. aku dah enable comment for anonymous, tinggalkan komen kau sekarang! ha ha ha ha

Kad kad kad banyaknya kad!

Assalamualaikum.


*background sound: haa haa haaaaa~* ala-ala cerita Spongebob


Akhirnya selepas beberapa abad dan kurun aku menanti akhirnya muncul jugak lubang hidung Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) depan lubang mata aku (ambek kau lubang lubang geram aku tunggu lelama padahal universiti lain dapat dah berzaman dulu dah) Tapi sekarang alhamdulillah... Lepasni boleh melahap Dubu Dubu dan masa nak bayar bil di kaunter boleh dengan bangganya tunjuk KADS1M ni muahahaha


Lepasni nak cerita pasal Dubu Dubu, sabar eh :p


Sejak duduk UKM ni lah kan, aku dapat rasa lah satu anjakan paradigma yang sangat hebat iaitu paradigma kepala hotak kau semua subjek merudum rasa nak tunjal kepala dengan buku tebal yang aku beli tapi tak ponah aku nak pakai podahhhhh!!!! Okay tarik napas hembus tarik napas hembus and duduk diam.


Bukan anjakan paradigma lah, bukan ke aku dah cerita kat tajuk atas tu? Kad. Semenjak aku masuk unibersiti kebanggaan malaya nih koleksi kad aku makin lama makin banyak, kalau dulu dalam dompet penuh dengan gambar-gambar kartun pooh dan winnie yang buat penyeri ruang kad di dompet atau kad avril lavigne dengan skateboard-nya, sekarang yang kononnya 'kad-kad' tu dah boleh buang masuk tong sampah sebab kali ni aku ada kad yang betul-betul KAD PUNYAA.


Masuk-masuk daftar kolej je dapat kad kampus satu, kad kolej satu, dah dua. Lopah tu bukak akaun Bank Islam dapat lagi kad bank sebijik (bolehla couple dengan kad BSN aku), lopah tu tadi bukak akaun CIMB pulakdah dapat lagi sebijik kad, lopahtu dapat pulak KADS1M tu ha, kat tangan aku ni ada 3 KADS1M sobab mosabab nya aku gatai nak ambikkan untuk Ama dengan Ain, dah semua sekali dah ada 8. Belum campur lagi kad IC aku, kad AVON aku, kad Elianto, kad Watsons, kad lesen L, eh, baru dapat L ka? Ya dah nak dekat dua tahun aku sangkut dekat L puaka Harmony Driving Academy sebab tipu aku kah kah kah k.


Tak campur lagi IC lagi satu, aku ada dua IC. Ada 3 kad bank, ada 3 kad diskaun siswa, ada 2 kad kolej, dan beratuq beberapa kad merepek-repek (nasib baik kad Tesco haritu dah terbuang) peh banyak gila kaaaaaaaaddddddd. *pegang kad dalam susunan kipas sambil berangan pegang kad kredit platinum* keh keh keh


Banyak gila kad woi. Tu je bye.

09 December 2012

My mom & I & my uncle at Kota Kinabalu Sabah when I was 3


Lol so the title so panjang. Tetiba ter-bold *pardon me XD


[too many LOLs alert] 

  
Strolling down the memory lane.. which I can't even remember when, but still it is too sweet to handle ahh~ *tutu dancing*


The sweetness is in the air now I can feel it melting in my mouth lol so what I'm playing OST from Fruits Basket god I'm feeling kinda depressed too with the sad soft voice of the singer .-.


Earlier today my mom got back from shop with something I'd never imagined to even exist. My childhood pictures. Oh seriously I'm not kidding look my two fingers intertwined! X


K forget it. I have too and very and very very and very very very little pictures and photos from my younger days. I don't even have a single photo from my infant years so I was damn excited lol what else, I was about to scan all the pictures and post them up here but I forgot to bring them to college (yeah I'm in college right now gaaa!) T___T


Looking through those pictures, I can't believe neither I imagined that I can be so camera-friendly though with a very little amount of photogenic DNA in me siap boleh ambik gambar angkat kaki sebelah buat peace comel gila lolololol so what is it wrong for praising my ownself, I was a child that time now tell me which child doesn't look cute? HAHAHA slap me if I'm wrong (but get ready to be slapped twice in return! HAHAHA *another round of laughter*) FYI, I re-read this post and realised oh God what is wrong with me .___. K sambung:


Oh cute~~ My nenek's granddaughter is so cute (and background people continue: ..cute during childhood only~) ~ ahaha~~


Dapat gambar kanak-kanak pun boleh jadi gila. Anyway, tomorrow's a big day. Because big starts with a B and blues also starts with B and thank god powerpoint and access presentation don't start with that bloody haunted alphabet, eh, hi B we meet again.


If you can even understand lah cause I don't even make sense lah muahahah bye! 


Sedar khilaf saya.

Dan saya sedar saya tak layak komen di ruangan tersebut.


Saya minta maaf. Sekian terima kasih.

08 December 2012

Been too quiet.

Assalamualaikum everyone!


Omg camtakcaye dah 3 hari blog aku ni jadi senyap...... je. Omg omg omg padan muka aku jugakla sebab taip-taip post lepastu takut nak publish lepastu tangan gatal-gatal save as draft, ambik kau dah 3 hari tak update.


For the past three days, I've compiled up to 10 post drafts bebeh!


Gila penakut tak sudah ler aku ni, bajet perfectionist dan apahal pulakdah kutuk diri sendiri ni????! =.= So here it is  I make it up today through this cakap-makap conteng-conteng, my post on sports.


Aku tak percaya Piala AFF Suzuki tak habis lagi?? God berapa lama lagi doe game tu aku tak larat dah tengok.


Tak boleh blah quote kan kata-kata sendiri tu je sekian terima kasih. HAHAHA

05 December 2012

Kerat sambungan buang masa

Tajuk tu taip ikut suka hati ja aku pun tak tau maksud apa tu tralala


Kerat sambungan tu lepas diingeriskan, melayunya orang panggil cut the connection. Buat pengetahuan kengkawan (yang bukan kawan pun boleh ambik tau jugak kalau nak nyahnyahnyah eh macam tengah seru mak nyah pulak) aku dah deactivate facebook dengan twitter sebab banyak sangat buang masa aku tweet benda bukan-bukan sampai kes tunggu bas nak balik rumah bas datang lambat pun aku nak tweet kejadahnya kan nak bagitau satu dunia maka bertanggungjawablah aku untuk stop gejala hipster ini semua! Ecewah hipster sangat kau


Tapi pada masa yang sama rindu la nak mention-mention gedik-gedik aku. Dorang kedekut kredit nak sms sobss.


Sapa suka vintage kat sini? 







Saja tanya bye!

02 December 2012

5 sebab kenapa kau patut jadi kucing

Sebab menggatal nak balik awal malam ni aku tidur sorang-sorang T__T, pulak mengidam nak tengok Running Man tapi Ain takda tak best (terus Ain kembang kempis kat rumah tu LOL cepatlah balik) :p


Esok kelas pukul 11, ada Lab Test 2: MS Access (which aku masih pening-pening lalat lagi). Academic Communication's mind map for chosen article is yet to be done. Next, kelas Pembangunan Diri sampai pukul 7. Oh pukul 7.









Belum pergi kelas lagi dah rasa penat dah. Monday Blues betul lah






Extra (!)
7. Free from Monday Blues syndrome ~__~


01 December 2012

Timbang berat blog


Ini entri kasar.







Sesaja nak buat koje takda pekdah. Pegi google cara timbang blog, sejak dulu blerbogging memang suka sangat check berat blog, pastu compare dengan blogger-blogger famous lepastu meroyan sebab terbukti blog aku memang berat kah kah kah *perangai budak sekolah sungguh laa


Kalau tengok apa blogger lain cakap, average size sepatutnya antaranya 100 hingga 200 KB sahaja kay. Normally makin besar saiz blog makin lambat dia nak loading, lambat loading tu yang aku malas nak tunggu kalau dah ambik masa 2-3 minit pun tak habis loading lagi memang tekan [X] je jawabnya.


Blog jadi berat kalau segala jenis widget kelip liplap liplap kena sumbat kat sidebar, dengan segala jenis jam gerak-gerak, slideshow gambar *duckface*, kalendar, welcoming note, click here to enter woiiiiiiii apakaaaaaaaah?? Dalam komputer tu takda jam takda kalendar ke macamana


Pasang lagu autoplay pun buat blog berat jugak. Lepastu yang lagi annoying lagu tak boleh nak stop kan memang cilakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak aku tekan [X] lagi sekali.


Duk kutuk-kutuk blog orang ni, korang tahu tak berat blog aku berapa? 384 KB. *dang*


Tapi versi lain pulak cakap, kalau nak tengok blog ni lambat loading tak tengok saiz blog, tapi tengok berapa second untuk load. Macam aku punya, berat 384 KB pun load time dia less than 1 saat (hahah ambik hang ayat rojak gila). Pelik der, ada sesiapa boleh explain?


Aku buang tu, buang ni, kecik tu kecik ni, reduce tu reduce ni so turunla sikit jadi 290 KB. Lepastu compare dengan blog orang lain, 100 KB, 64 KB, 89 KB, setaaaaaaan. Apa lagi yang besar sangat kat blog aku niiiiii


Memang ganggu psikologi betulla. *terma sebenarnya ialah website speed test tool = alat uji kelajuan laman web dah aku taktau kenapa pulak kalau translate blogger Melayu ni ramai guna istilah 'timbang blog'. suka hati lah asalkan bahagia.


Nak jadi saiko macam aku bolehla try timbang blog kat sini, berat blog aku yang terkini 284 KB je. *lempar meja* Kbai