23 March 2013

Tips kurus di Sushi King

Assalamualaikum and helowwww ebelibadi!


Tajuk tu sebenornya konpius nak letak 'tips kurus dengan sushi king' ke 'tips kurus bersama sushi king' ke 'tips kurus aku dan sushi king' ke..... entah.

Kat penghujung post ni bolehlah nilaikan sendiri mana tajuk yang sosuaiii

Tips aku ringkas je:

22 March 2013

Jangan tanya kenapa aku diam.


Tanya kenapa kau buat tak paham.



Celaru yang bercelaru

Celaru yang sampai kau tak tahu nak cakap macamana.

Celaru yang sampai entah perasaan sendiri pun kau tak tahu nak luah macamana.

Celaru yang sampai perasaan yang kau tak tahu nak luah, orang lain pulak yang luahkan untuk kau.




Walaupun salah, kau ya kan aje.

Sebab dah celaru.

Celaru yang bercelaru.

Sampai kau sendiri pun tak tahu.




Sial aku rasa macam nak jerit. Jerit kasi gegar, jerit bagi terkeluar semua isi sakit, benci, meluat, menyampah, sampah, trash, rubbish, garbage semua. (Tanpa sedar sekarang ni tengah terketap bibir). Tahan level sabar, tahan pintu marah, tahan lorong sedih, tahan terowong air mata...

and tup. Air mata dah tumpah.




Babi. Kau tak boleh nak tunggu lama sikit ke?


14 March 2013

Dulu - Sekarang

Dulu masa kecik memang tak banyak akal, aku akui lah.

Kenapa just randomly aku cakap macam ni? Kita lihat satu kes.

Masa sekolah rendah aku ada kawan. Panggil S. Tak kenal sangat dengan dia la, dia budak baru waktu darjah 4 kalau tak silap. Nature dia seorang yang senyap.. sunyi.. takda bunyi. Orang tanya tak menyahut, orang menengking tak dibalas. Tambahan, wajah dia ni ada iras kucing sikit (tak tipu, dan bukan bertujuan untuk menghina, ini kisah masa sekolah rendah dulu paham-pahamla jangan pura-pura tak pernah buat).

Sebab nature dia macam tu, senangla orang nak naturally buli dia. Nampak tak kat situ? Nampak tak? Membuli dia menjadi satu perkara, jerit? Tengking? Herdik? Ejek? Perli? Cakap apa je, aku rasa semua pernah kena kat dia. Sampai ada satu tahap, dia terpilih untuk pergi Kem Pintar, tapi ada seorang kawan nak jugak pergi tapi tak terpilih. Panggil A. Diajaknya berkonfrontasi depan-depan, tapi A tak sabar sebab nature S yang senyap tak menyahut, habis ditengkingnya depan orang, budak-budak kelas lain semua terkejut nak tengok sape kena marah tu?

Then nampak S kena marah, sampai menangis-nangis. Merah mata. Ketap gigi. Cubalah teka? None of us did anything. None of us. Because we felt that it is common. It is common to scold quiet people like her.

I regret that now.


Aku dapat bayangkan how painful perasaan dia masa tu. Sebab sekarang dah besar dah lebih sikit akal. Aku kesian, sebab dia sekarang.... InsyaAllah Allah tahu apa yang terbaik untuk dia.

Saya dah update blog ni, Sir. Hehe assalamualaikum selamat malam :)  

01 March 2013

Assalamualaikum Sir Azzwan!

So I see what you're doing, 'the blog booking' is still on eh, haha I'm feeling like a seniooorr now :p


It's been a while, hi blog. Lupa nak update. I usually have a loooooot to write to you (blog) but the ideas and words flow like waterfall and I don't really bring my laptop like e-very-where I go so


Yeah good idea to have a smartphone after this! Cewah alasan